Pečené plněné brambory se žampiony

Ingredience


Brambory 4 ks
Cibulka jarní 6 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 80 g
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brambory omyjeme, propíchneme vidličkou a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě 45 minut.
  2. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Petrželku omyjeme a nahrubo nasekáme.
  3. Z brambor odkrojíme vrchní třetinu a vnitřek trochu vydlabeme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a jarní cibulku s petrželkou a žampiony na něm podusíme, opepříme a osolíme. Dušenou zeleninu a žampiony smícháme s nastrouhaným ementálem a takto připravenou směsí plníme vydlabané brambory.
  4. Brambory klademe opět na plech vyloženým pečícím papírem, posypeme tymiánem a vložíme na 10 minut zapéct do trouby. Ihned podáváme.