Pečené plněné brambory se žampiony
Ingredience
Brambory |
4 ks |
Cibulka jarní |
6 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
80 g |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brambory omyjeme, propíchneme vidličkou a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě 45 minut.
- Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Petrželku omyjeme a nahrubo nasekáme.
- Z brambor odkrojíme vrchní třetinu a vnitřek trochu vydlabeme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a jarní cibulku s petrželkou a žampiony na něm podusíme, opepříme a osolíme. Dušenou zeleninu a žampiony smícháme s nastrouhaným ementálem a takto připravenou směsí plníme vydlabané brambory.
- Brambory klademe opět na plech vyloženým pečícím papírem, posypeme tymiánem a vložíme na 10 minut zapéct do trouby. Ihned podáváme.