Rýže se zeleninovým pyré
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Olej rostlinný |
50 ml |
Paprika zelená |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
378.8 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1000 ml |
Vývar drůbeží |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné papriky nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a česnek prolisujeme.
- Propláchnutou rýži vsypeme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme 15 minut stát. Potom slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Do misky vsypeme nakrájené papriky, nasekanou petrželku, cibuli, česnek a přilijeme trochu vývaru. Mixerem vše rozmixujeme na hladké pyré.
- V kastrolu rozehřejeme olej a rýži na něm osmahneme. Vmícháme pyré a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme zbylý vývar, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme do změknutí rýže a vstřebání tekutiny.