Rýže se zeleninovým pyré

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Olej rostlinný 50 ml
Paprika zelená 4 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Rýže loupaná 378.8 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1000 ml
Vývar drůbeží 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné papriky nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a česnek prolisujeme.
  2. Propláchnutou rýži vsypeme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme 15 minut stát. Potom slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  3. Do misky vsypeme nakrájené papriky, nasekanou petrželku, cibuli, česnek a přilijeme trochu vývaru. Mixerem vše rozmixujeme na hladké pyré.
  4. V kastrolu rozehřejeme olej a rýži na něm osmahneme. Vmícháme pyré a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme zbylý vývar, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme do změknutí rýže a vstřebání tekutiny.