Lilkové bramboráčky
Ingredience
Brambory |
750 g |
Česnek |
4 stroužek |
Lilek |
250 g |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vroucí osolené vodě vaříme asi 20 minut důkladně omyté brambory. Poté je scedíme, necháme trochu zchladnout, oloupeme slupku a nastrouháme.
- Lilek očistíme, oloupeme, překrojíme, zbavíme jader a dužinu nastrouháme k bramborám, vše osolíme, opepříme, přidáme majoránku a očištěný, prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme.
- Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej, z těsta tvoříme bramboráčky a smažíme z obou stran dozlatova.
- Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce a ihned podáváme.