Lilkové bramboráčky

Ingredience


Brambory 750 g
Česnek 4 stroužek
Lilek 250 g
Majoránka 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vroucí osolené vodě vaříme asi 20 minut důkladně omyté brambory. Poté je scedíme, necháme trochu zchladnout, oloupeme slupku a nastrouháme.
  2. Lilek očistíme, oloupeme, překrojíme, zbavíme jader a dužinu nastrouháme k bramborám, vše osolíme, opepříme, přidáme majoránku a očištěný, prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme.
  3. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej, z těsta tvoříme bramboráčky a smažíme z obou stran dozlatova.
  4. Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce a ihned podáváme.