Polévka s dušeným krabím masem
Ingredience
Hovězí maso mleté |
120 g |
Krab |
600 g |
Červená pasta ze sojových bobů |
17 g |
Česnek |
17.4 g |
Kari pasta červená |
76 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
35 g |
Olej sezamový |
2 ml |
Omáčka sojová světlá |
3 ml |
Pepř černý mletý |
0.3 g |
Pórek |
22.3 g |
Ředkev |
150 g |
Sezam - semena |
1 g |
Sirup zázvorový |
2.75 ml |
Sůl |
2 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
800 ml |
Zlateň věncová |
40 g |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 32 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby namočíme na jednu hodinu. Kraby očistíme kartáčkem, odřežeme koncové části nohou a maso vyřežeme z krabích schránek. Maso i krabí schránky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- Mleté maso okořeníme polovinou kořenící omáčky, kterou připravíme smícháním surovin na kořenící omáčku. Druhou polovinou omáčky obalíme okapané krabí maso. Vršky klíčků fazole Mungo odřízneme a sýr Tofu rozmačkáme v utěrce. Okapané houby nakrájíme na teké nudličky. Ředkev a pórek oloupeme a nakrájíme je na 3cm dlouhé proužky.
- V hrnci přivedeme k varu vodu, kterou osolíme a v páře z vroucí vody spaříme fazolové klíčky, které potom nakrájíme na kousky dlouhé půl centimetru.
- Do hrnce s vodou přecedíme pastu ze sójových bobů a pastu z červené papriky. Dále přidáme do vody krabí končetiny a nakrájenou ředkev a vaříme 2 minuty při vysoké teplotě. Když voda začne vřít, zmírníme oheň a polévku vaříme dalších 10 minut a po této době krabí končetiny vyndáme. Z kořeněného krabího masa a dalších surovin připravíme nádivku, kterou dochutíme solí, pepřem, sezamovými semínky a sezamovým olejem. Prázdné krabí schránky vysypeme moukou a naplníme je připravenou nádivkou. Povrchy schránek s nádivkou zasypeme moukou a celé je obalíme v rozšlehaném vejci. Takto připravené krabí schránky orestujeme na pánvi a po krátkém orestování je ještě jednou obalíme ve vejci a restujeme je další 1 minutu.
- Osmažené kraby vhodíme do připravené krabí polévky a
- povaříme je 2 minuty na prudkém ohni, po 2 minutách oheň zmírníme, a vaříme dalších 10 minut. Po 10 minutách přidáme kousky pórku česnek, zázvorový džus, sůl, zlateň věncovou a přivedeme k varu. Polévku podáváme horkou v miskách.