Rýžový nákyp s čokoládou

Rýžový nákyp s čokoládou - obrázek

Ingredience


Čokoláda hořká 80 g
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 5 polévková lžíce
Mléko plnotučné 1000 ml
Ořechy vlašské 2 polévková lžíce
Rozinky tmavé 2 polévková lžíce
Rýže loupaná 350 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnutou rýži vsypeme do hrnce, zalijeme mlékem, osolíme a za občasného míchání uvaříme.
  2. Do vychladlé rýže vmícháme 3 lžíce rozpuštěného másla, žloutky a cukr. Přidáme nastrouhanou čokoládu, omyté rozinky, nasekané ořechy a skořici. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  3. Zapékací mísu vymažeme kouskem másla, vysypeme strouhankou a naplníme rýžovou kaší. Povrch poklademe vločkami zbylého másla.
  4. Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.