Grilovaná vepřová žebírka s tabascem
Ingredience
Vepřová žebra |
600 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr vanilka |
20 g |
Kečup ostrý |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Ocet Sherry |
1 dl |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Omáčka pikantní worcesterová |
1 polévková lžíce |
Oregano sušené |
10 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
4 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tabasco |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli a česnek oloupeme, drobně nasekáme a dáme do velké pánve, kde už máme připravený olej. Pozor nic nesmažíme, jen hřejeme. Hned přidáme nasekaný zázvor, posypeme paprikou, zalijeme pivem, přilijeme ocet, kečup, vanilkový cukr, med, worcester, tabasco, směs promícháme a podle chuti osolíme, opepříme a povaříme 10 minut. Směs necháme vychladnout.
- Vepřová žebírka naporcujeme, naskládáme do marinády, dáme do ledničky a necháme maso marinovat celou noc.
- Gril potřeme olejem, zahřejeme na vysokou teplotu, naskládáme marinovaná žebírka a z obou stran opékáme asi tak 15 minut. Opečené dáváme na talíř a posypeme oreganem.