Grilovaná vepřová žebírka s tabascem

Ingredience


Vepřová žebra 600 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr vanilka 20 g
Kečup ostrý 2 polévková lžíce
Med včelí 1 polévková lžíce
Ocet Sherry 1 dl
Olej olivový extra panenský 1 dl
Omáčka pikantní worcesterová 1 polévková lžíce
Oregano sušené 10 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 4 dl
Sůl 1 kávová lžička
Tabasco 1 kávová lžička
Zázvor mletý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek oloupeme, drobně nasekáme a dáme do velké pánve, kde už máme připravený olej. Pozor nic nesmažíme, jen hřejeme. Hned přidáme nasekaný zázvor, posypeme paprikou, zalijeme pivem, přilijeme ocet, kečup, vanilkový cukr, med, worcester, tabasco, směs promícháme a podle chuti osolíme, opepříme a povaříme 10 minut. Směs necháme vychladnout.
  2. Vepřová žebírka naporcujeme, naskládáme do marinády, dáme do ledničky a necháme maso marinovat celou noc.
  3. Gril potřeme olejem, zahřejeme na vysokou teplotu, naskládáme marinovaná žebírka a z obou stran opékáme asi tak 15 minut. Opečené dáváme na talíř a posypeme oreganem.