Omáčka z Hermelínu

Ingredience


Kmín drcený 1 špetka
Máslo čerstvé 30 g
Mléko plnotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pažitka 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku.
  2. Do jíšky vmícháme na kostičky nakrájený sýr a když se rozpustí, postupně přiléváme mléko. Za stálého míchání zvolna povaříme asi 10 minut a odstavíme z plotny.
  3. Do omáčky přidáme kmín, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou pažitku a petrželku.
  4. Omáčku podáváme k různým druhům vařených těstovin.