Omáčka z Hermelínu
Ingredience
Kmín drcený |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pažitka |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
120 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku.
- Do jíšky vmícháme na kostičky nakrájený sýr a když se rozpustí, postupně přiléváme mléko. Za stálého míchání zvolna povaříme asi 10 minut a odstavíme z plotny.
- Do omáčky přidáme kmín, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou pažitku a petrželku.
- Omáčku podáváme k různým druhům vařených těstovin.