Kapr na grilu s kmínem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citrony 1 ks
Kapr obecný 400 g
Kmín celý 10 g
Máslo čerstvé 30 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 1 l
Mrkev kořen 400 g
Olej olivový 1 dl
Olej slunečnicový 1 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pomerančová šťáva 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Víno portské 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra vykucháme, očistíme, umyjeme, osolíme, naporcujeme, porce namočíme do studeného mléka a odložíme na 30 minut do lednice.
  2. Zálivka: Mrkev oloupeme, dáme na pánev, kde máme rozehřáté máslo a na něm mrkev na mírném plamínku dokola opečeme. Do pánve přilijeme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů, pomerančovou kůru nakrájíme na větší proužky, které položíme vedle mrkve a také opečeme, přidáme na kolečka nakrájený česnek, přisypeme kmín, med, zalijeme vínem povaříme a odstavíme. Nakonec podle chuti opepříme.
  3. Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, porce ryby osušíme, naskládáme na rošt, obě strany pokapeme olivovým olejem a z obou stran pečeme přibližně 4 minuty.
  4. Upečené ryby porcujeme na talíře, vedle naaranžujeme pečenou mrkev, opečenou pomerančovou kůru a vše zalijeme připravenou zálivkou.