Vepřové kotlety na grilu s ochuceným máslem
Ingredience
Vepřové kotlety |
800 g |
Česnek |
2 stroužek |
Koření grilovací |
20 g |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Pepř černý mletý |
2 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
Chilli paprička |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 dl |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Kapie |
1 ks |
Máslo čerstvé |
200 g |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Máslo nakrájíme na kostky, dáme do misky a rozetřeme s prolisovaným česnekem. Přidáme hořčici, nasekanou pažitku, nasekané červenou kapii a chilli papričku, pepř, sůl. Vše dobře promícháme a zabalíme do alobalu, konce uzavřeme, odložíme do mrazicího boxu na 15 minut ztuhnout.
- Lak: Do mísy vlijeme olej, přidáme grilovací koření, rozmačkaný česnek, pepř, sůl, promícháme a po dobu grilování potíráme maso po obou stranách.
- Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, rozložíme kotlety, které při pečení potíráme připraveným lakem, pečeme z každé strany přibližně 20 minut.
- Upečené maso porcujeme na talíře a na každou kotletu položíme kolečko másla z alobalu.
- Z mrazícího boxu vyndáme balíček v alobalu, rozbalíme, nakrájíme na 2 cm široké plátky.