Vepřové kotlety na grilu s ochuceným máslem

Ingredience


Vepřové kotlety 800 g
Česnek 2 stroužek
Koření grilovací 20 g
Olej olivový extra panenský 1 dl
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
Chilli paprička 1 ks
Citronová šťáva 1 dl
Hořčice 2 polévková lžíce
Kapie 1 ks
Máslo čerstvé 200 g
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo nakrájíme na kostky, dáme do misky a rozetřeme s prolisovaným česnekem. Přidáme hořčici, nasekanou pažitku, nasekané červenou kapii a chilli papričku, pepř, sůl. Vše dobře promícháme a zabalíme do alobalu, konce uzavřeme, odložíme do mrazicího boxu na 15 minut ztuhnout.
  2. Lak: Do mísy vlijeme olej, přidáme grilovací koření, rozmačkaný česnek, pepř, sůl, promícháme a po dobu grilování potíráme maso po obou stranách.
  3. Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, rozložíme kotlety, které při pečení potíráme připraveným lakem, pečeme z každé strany přibližně 20 minut.
  4. Upečené maso porcujeme na talíře a na každou kotletu položíme kolečko másla z alobalu.
  5. Z mrazícího boxu vyndáme balíček v alobalu, rozbalíme, nakrájíme na 2 cm široké plátky.