Reveňový džem s pomerančem a citronem
Ingredience
Citrony |
2 ks |
Cukr krystal |
750 g |
Hrozinky |
285 g |
Pomeranče |
2 ks |
Reveň (Rebarbora) |
1 kg |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 30 porcí
- Omyjeme a oloupeme reveň (rebarboru), její řapíky nakrájíme na kousky dlouhé 20 cm a vložíme do velké varné nádoby. Přisypeme cukr, přidáme šťávu a strouhanou kůru z pomerančů i citronů a rozinky. Promícháme a necháme přikryté stát asi jednu hodinu.
- Uvedeme do varu a vaříme za častého promíchávání asi 30 minut. Odstavíme a džem necháme ve varné nádobě trochu zchladnout.
- Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.