Reveňový džem s pomerančem a citronem

Reveňový džem s pomerančem a citronem - obrázek

Ingredience


Citrony 2 ks
Cukr krystal 750 g
Hrozinky 285 g
Pomeranče 2 ks
Reveň (Rebarbora) 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme a oloupeme reveň (rebarboru), její řapíky nakrájíme na kousky dlouhé 20 cm a vložíme do velké varné nádoby. Přisypeme cukr, přidáme šťávu a strouhanou kůru z pomerančů i citronů a rozinky. Promícháme a necháme přikryté stát asi jednu hodinu.
  2. Uvedeme do varu a vaříme za častého promíchávání asi 30 minut. Odstavíme a džem necháme ve varné nádobě trochu zchladnout.
  3. Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.