Bujón s citronem, vínem a těstovinami tortellini
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Tortellini |
375 g |
Víno bílé |
125 ml |
Voda pitná |
750 ml |
Vývar slepičí |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Citronovou kůru oloupeme škrabkou na brambory na široké pruhy. Několik nakrájíme na tenké proužky a odložíme na dozdobení. Zbytek zalijeme vývarem, vínem a vodou a vaříme při nízké teplotě asi 10min. Potom vyjmeme citronovou kůru a polévku znovu přivedeme k varu.
- Vložíme tortellini a nakrájenou petrželku. Ochutíme solí a pepřem a ještě několik minut povaříme. Rozdělíme do talířů, dozdobíme proužky citronové kůry a podáváme.