Bujón s citronem, vínem a těstovinami tortellini

Ingredience


Citrony 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Těstoviny Tortellini 375 g
Víno bílé 125 ml
Voda pitná 750 ml
Vývar slepičí 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Citronovou kůru oloupeme škrabkou na brambory na široké pruhy. Několik nakrájíme na tenké proužky a odložíme na dozdobení. Zbytek zalijeme vývarem, vínem a vodou a vaříme při nízké teplotě asi 10min. Potom vyjmeme citronovou kůru a polévku znovu přivedeme k varu.
  2. Vložíme tortellini a nakrájenou petrželku. Ochutíme solí a pepřem a ještě několik minut povaříme. Rozdělíme do talířů, dozdobíme proužky citronové kůry a podáváme.