Vanilkové mléko s třešňovou zmrzlinou
Ingredience
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Mléko kefírové |
400 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Třešně |
16 ks |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Zmrzlina třešňová |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kefír smícháme se smetanou, plnotučným mlékem a vanilkou. Přidáme vanilkový cukr a cukr, vše důkladně promícháme.
- Do vysokých sklenic vložíme po dvou kuličkách třešňové zmrzliny a přelijeme vanilkovým mlékem.
- Višně omyjeme, osušíme, po čtyřech třešních vhodíme do každé ze sklenic. Ihned podáváme.