Pomerančové lanýže v hořké čokoládě
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Creme double |
80 g |
Likér pomerančový |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
Oříšky piniové |
4 polévková lžíce |
Poleva čokoládová bílá |
225 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Do hrnce dáme máslo, přilijeme creme double a za stálého mícháme minutu povaříme. Čokoládovou polevu rozdrobíme a mícháme, dokud se poleva nerozpustí. Nakonec do směsi přimícháme pomerančový likér.
- Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií, naplníme směsí a uložíme na 120 minut do chladničky.
- Poté formu vyjmeme a ze směsi tvarujeme kuličky, opět uložíme asi na 30 minut ztuhnout do chladničky.
- Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a pomerančové kuličky v ní máčíme. Kuličky necháme okapat na pečícím papíře a zdobíme nasekanými piniovými oříšky.