Pomerančové lanýže v hořké čokoládě

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Creme double 80 g
Likér pomerančový 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 30 g
Oříšky piniové 4 polévková lžíce
Poleva čokoládová bílá 225 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce dáme máslo, přilijeme creme double a za stálého mícháme minutu povaříme. Čokoládovou polevu rozdrobíme a mícháme, dokud se poleva nerozpustí. Nakonec do směsi přimícháme pomerančový likér.
  2. Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií, naplníme směsí a uložíme na 120 minut do chladničky.
  3. Poté formu vyjmeme a ze směsi tvarujeme kuličky, opět uložíme asi na 30 minut ztuhnout do chladničky.
  4. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a pomerančové kuličky v ní máčíme. Kuličky necháme okapat na pečícím papíře a zdobíme nasekanými piniovými oříšky.