Polévka s houbami a těstovinovou rýží

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Houby čerstvé 375 g
Máslo čerstvé 90 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 315 ml
Sůl 1 špetka
Těstovinová rýže 125 g
Vývar drůbeží 2000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek a cibuli nakrájíme a na rozehřátém másle při nízké teplotě orestujeme. Poté přidáme na tenké plátky nakrájené houby a asi 5min podusíme. Několik plátků hub si odložíme na dozdobení.
  2. Přilijeme kuřecí vývar a několik minut provaříme.
  3. Mezitím uvaříme v osolené vodě těstovinovou rýži al dente a scedíme.
  4. Vývar s houbami necháme trochu vychladnout, rozmixujeme, nalijeme zpět do hrnce, vmícháme těst. rýži a smetanu a prohřejeme.
  5. Dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme do misek, dozdobíme zbylými plátky hub a podáváme.