Polévka s houbami a těstovinovou rýží
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Houby čerstvé |
375 g |
Máslo čerstvé |
90 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
315 ml |
Sůl |
1 špetka |
Těstovinová rýže |
125 g |
Vývar drůbeží |
2000 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek a cibuli nakrájíme a na rozehřátém másle při nízké teplotě orestujeme. Poté přidáme na tenké plátky nakrájené houby a asi 5min podusíme. Několik plátků hub si odložíme na dozdobení.
- Přilijeme kuřecí vývar a několik minut provaříme.
- Mezitím uvaříme v osolené vodě těstovinovou rýži al dente a scedíme.
- Vývar s houbami necháme trochu vychladnout, rozmixujeme, nalijeme zpět do hrnce, vmícháme těst. rýži a smetanu a prohřejeme.
- Dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme do misek, dozdobíme zbylými plátky hub a podáváme.