Plněné žampiony rýží
Ingredience
Chléb toastový |
4 plátek |
Cibulka jarní |
4 ks |
Houby čerstvé |
100 g |
Rajčata sušená sterilovaná |
50 g |
Rýže předvařená (parboiled) |
75 g |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Víno červené |
1.5 dl |
Žampiony čerstvé |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme žampiony, odřízneme nožky a položíme stranou dolů. Pokrájené nožky dáme do hrnce. Rozehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia.
- Do hrnce přidáme lesní houby, červené víno a pokrájená usušená rajčata. Přivedeme k varu a pod pokličkou necháme 3 minuty, aby houby změkly. Necháme okapat, okapanou šťávu uschováme a houby dáme do malé misky. Vmícháme nasekané jarní cibulky a uvařenou rýži, osolíme a opepříme. Směs dáme do kloboučků a posypeme nastrouhaným parmezánem.
- Houby rozložíme na plech a polijeme uschovanou šťávou. Pečeme 25 minut.
- Předehřejeme gril, kůrku z krajíců chleba odkrojíme a krajíce dáme na gril, aby po obou stranách zhnědly.
- Houby necháme okapat a dáme každou na jeden toast, ihned podáváme.