Plněné žampiony rýží

Ingredience


Chléb toastový 4 plátek
Cibulka jarní 4 ks
Houby čerstvé 100 g
Rajčata sušená sterilovaná 50 g
Rýže předvařená (parboiled) 75 g
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Víno červené 1.5 dl
Žampiony čerstvé 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme žampiony, odřízneme nožky a položíme stranou dolů. Pokrájené nožky dáme do hrnce. Rozehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia.
  2. Do hrnce přidáme lesní houby, červené víno a pokrájená usušená rajčata. Přivedeme k varu a pod pokličkou necháme 3 minuty, aby houby změkly. Necháme okapat, okapanou šťávu uschováme a houby dáme do malé misky. Vmícháme nasekané jarní cibulky a uvařenou rýži, osolíme a opepříme. Směs dáme do kloboučků a posypeme nastrouhaným parmezánem.
  3. Houby rozložíme na plech a polijeme uschovanou šťávou. Pečeme 25 minut.
  4. Předehřejeme gril, kůrku z krajíců chleba odkrojíme a krajíce dáme na gril, aby po obou stranách zhnědly.
  5. Houby necháme okapat a dáme každou na jeden toast, ihned podáváme.