Jahodové carré
Ingredience
Cukr krupice |
70 g |
Cukr vanilka |
2 ks |
Jahody zahradní |
500 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
35 g |
Smetana 12% (konzumní) |
180 ml |
Solamyl - bramborový škrob |
30 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. V misce rozšleháme vejce společně se lžící vody, 30 g cukru a 1/2 balení vanilkového cukru. Do vaječné směsi přimícháme 10 g škrobu, mouku, kypřící prášek do pečiva a špetku soli. Vypracujeme těsto.
- Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 12 minut. Poté těsto vyklopíme na utěrku a posypeme moučkovým cukrem.
- Zbytek škrobu rozmícháme v misce s mlékem a vanilkovým cukrem. Zbytek mléka necháme projít varem, pak do něj přimícháme rozmíchanou směs, chvilku ji povaříme a pak přimícháme zbytek cukru a smetanu. Směs necháme zchladnout a pak natřeme na koláč.
- Jahody očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
- Koláč nakrájíme na 8 čtverců a servírujeme na připravené talíře. Zdobíme plátky jahod a servírujeme.