Jahodové carré

Ingredience


Cukr krupice 70 g
Cukr vanilka 2 ks
Jahody zahradní 500 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 35 g
Smetana 12% (konzumní) 180 ml
Solamyl - bramborový škrob 30 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. V misce rozšleháme vejce společně se lžící vody, 30 g cukru a 1/2 balení vanilkového cukru. Do vaječné směsi přimícháme 10 g škrobu, mouku, kypřící prášek do pečiva a špetku soli. Vypracujeme těsto.
  2. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 12 minut. Poté těsto vyklopíme na utěrku a posypeme moučkovým cukrem.
  3. Zbytek škrobu rozmícháme v misce s mlékem a vanilkovým cukrem. Zbytek mléka necháme projít varem, pak do něj přimícháme rozmíchanou směs, chvilku ji povaříme a pak přimícháme zbytek cukru a smetanu. Směs necháme zchladnout a pak natřeme na koláč.
  4. Jahody očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
  5. Koláč nakrájíme na 8 čtverců a servírujeme na připravené talíře. Zdobíme plátky jahod a servírujeme.