Džem rajčatový

Ingredience


Citrony 2 ks
Cukr krupice 3 kg
Rajčata 3 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr dáme do mírně teplé trouby nahřát.
  2. Citróny omyjeme, vymačkáme z nich šťávu a kůru nasekáme na jemno.
  3. Rajská jablíčka spaříme vařící vodou a oloupeme. Nahrubo je nasekáme, vložíme do varné nádoby, přidáme citrónovou šťávu a najemno nakrájenou kůru a za mírné teploty vaříme, až směs změkne.
  4. Přisypeme zahřátý cukr a mícháme tak dlouho, dokud se zcela nerozpustí.
  5. Zvýšíme příkon tepla, směs přivedeme do varu a vaříme asi 30 minut, dokud džem nezhoustne (doba varu může být i delší, je odvislá od množství vody v rajčatech obsažené).
  6. Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.