Džem rajčatový
Ingredience
Citrony |
2 ks |
Cukr krupice |
3 kg |
Rajčata |
3 kg |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 120 porcí
- Cukr dáme do mírně teplé trouby nahřát.
- Citróny omyjeme, vymačkáme z nich šťávu a kůru nasekáme na jemno.
- Rajská jablíčka spaříme vařící vodou a oloupeme. Nahrubo je nasekáme, vložíme do varné nádoby, přidáme citrónovou šťávu a najemno nakrájenou kůru a za mírné teploty vaříme, až směs změkne.
- Přisypeme zahřátý cukr a mícháme tak dlouho, dokud se zcela nerozpustí.
- Zvýšíme příkon tepla, směs přivedeme do varu a vaříme asi 30 minut, dokud džem nezhoustne (doba varu může být i delší, je odvislá od množství vody v rajčatech obsažené).
- Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.