Pstruh s mysliveckou zálivkou

Ingredience


Cibule 60 g
Citronová šťáva 30 ml
Hříbky čerstvé 150 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká 60 g
Okurky nakládané 60 g
Pažitka 15 g
Petržel - nať 15 g
Pstruh 1000 g
Sardelová pasta 15 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli s kyselou okurkou nakrájíme nadrobno, hříbky na malé kousky, pažitku a petrželku posekáme.
  2. Pstruhy vyvrhneme, opatrně stáhneme kůži, vyjmeme páteř, ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme 40 gramů másla a pstruhy na něm osmahneme dorůžova. Vyndáme z pánve a dáme stranou. Do pánve po pstruzích nasypeme cibuli, hříbky, okurky, petrželku s pažitkou, přidáme zbylé máslo, sardelovou pastu, zakápneme lžičkou citronové šťávy a pár minut podusíme.
  3. Pstruhy upravíme na talíře a přelijeme mysliveckou zálivkou.