Pstruh s mysliveckou zálivkou
Ingredience
Cibule |
60 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Hříbky čerstvé |
150 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká |
60 g |
Okurky nakládané |
60 g |
Pažitka |
15 g |
Petržel - nať |
15 g |
Pstruh |
1000 g |
Sardelová pasta |
15 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli s kyselou okurkou nakrájíme nadrobno, hříbky na malé kousky, pažitku a petrželku posekáme.
- Pstruhy vyvrhneme, opatrně stáhneme kůži, vyjmeme páteř, ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme 40 gramů másla a pstruhy na něm osmahneme dorůžova. Vyndáme z pánve a dáme stranou. Do pánve po pstruzích nasypeme cibuli, hříbky, okurky, petrželku s pažitkou, přidáme zbylé máslo, sardelovou pastu, zakápneme lžičkou citronové šťávy a pár minut podusíme.
- Pstruhy upravíme na talíře a přelijeme mysliveckou zálivkou.