Pomerančová granita
Ingredience
Cukr krupice |
80 g |
Likér pomerančový |
6 polévková lžíce |
Limetka |
1 ks |
Pomerančová šťáva |
500 ml |
Víno bílé |
150 ml |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci ohřejeme 250 ml vody a necháme v ní rozpustit cukr. Pak necháme zchladnout. Pomerančovou šťávu smícháme s cukrovou vodou a bílým vínem.
- Směs dáme do plastové mísy a uložíme na 5 hodin do mrazáku. Když tekutina podél okrajů nádoby začne mrznout, pomocí lžíce ji důkladně promícháme. Během mražení tento postup asi 4x zopakujeme.
- Do vychlazených sklenic dáme po 1 lžíci pomerančového likéru. Pomocí lžíce granitu škrábeme a vrstvíme do sklenic. Zdobíme plátkem limetky a ihned podáváme.