Pomerančová granita

Ingredience


Cukr krupice 80 g
Likér pomerančový 6 polévková lžíce
Limetka 1 ks
Pomerančová šťáva 500 ml
Víno bílé 150 ml
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci ohřejeme 250 ml vody a necháme v ní rozpustit cukr. Pak necháme zchladnout. Pomerančovou šťávu smícháme s cukrovou vodou a bílým vínem.
  2. Směs dáme do plastové mísy a uložíme na 5 hodin do mrazáku. Když tekutina podél okrajů nádoby začne mrznout, pomocí lžíce ji důkladně promícháme. Během mražení tento postup asi 4x zopakujeme.
  3. Do vychlazených sklenic dáme po 1 lžíci pomerančového likéru. Pomocí lžíce granitu škrábeme a vrstvíme do sklenic. Zdobíme plátkem limetky a ihned podáváme.