Rýžový nákyp s kandovaným ovocem
Ingredience
Brusinky |
50 g |
Cukr krupice |
75 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Hrozinky |
50 g |
Kandované ovoce |
100 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mléko polotučné |
350 ml |
Muškátový oříšek |
0.5 kávová lžička |
Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce |
Rýže dlouhozrnná |
225 g |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ve vroucí osolené vodě uvaříme rýži podle návodu na obalu. Pak ji scedíme a necháme vychladnout.
- Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia. Ve velké míse rozmícháme mléko, máslo, vejce, cukr, vanilkový cukr, pomerančovou kůru, mletou skořici, muškátový oříšek, hrozinky, brusinky a kandované ovoce. Nakonec přimícháme uvařenou rýži.
- Zapékací mísu naplníme rýžovou směsí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 60 minut. Po upečení necháme chvilku zchladnout a ihned podáváme.