Rýžový nákyp s kandovaným ovocem

Ingredience


Brusinky 50 g
Cukr krupice 75 g
Cukr vanilka 1 ks
Hrozinky 50 g
Kandované ovoce 100 g
Máslo čerstvé 25 g
Mléko polotučné 350 ml
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Pomerančová kůra 1 polévková lžíce
Rýže dlouhozrnná 225 g
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vroucí osolené vodě uvaříme rýži podle návodu na obalu. Pak ji scedíme a necháme vychladnout.
  2. Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia. Ve velké míse rozmícháme mléko, máslo, vejce, cukr, vanilkový cukr, pomerančovou kůru, mletou skořici, muškátový oříšek, hrozinky, brusinky a kandované ovoce. Nakonec přimícháme uvařenou rýži.
  3. Zapékací mísu naplníme rýžovou směsí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 60 minut. Po upečení necháme chvilku zchladnout a ihned podáváme.