Salsa po italsku
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce |
Olej česnekový |
4 polévková lžíce |
Olivy černé |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata sušená sterilovaná |
50 g |
Sirup Golden |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušená rajčata překrájíme na poloviny a vložíme do mísy. Přidáme česnekový olej, nasekané olivy, pažitku, kapary, vinný ocet, prolisovaný česnek, golden sirup, najemno nasekanou bazalku, osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme.
- Hotovou salsu uložíme na 60 minut do chladničky a ihned poté můžeme podávat.