Bylinkové máslo s pepřem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Estragon 10 g
Kopr čerstvý 10 g
Máslo jihočeské 250 g
Máta 10 g
Pažitka 10 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 10 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme, nakrájíme, dáme do mixéru, přidáme na kostky nakrájené máslo, estragon, nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, mátu, nakrájenou pažitku, vymačkanou šťávu z 1 ks citrónu a vše důkladně rozmixujeme. Ochutnáme a podle vlastní chuti osolíme, opepříme, rozmícháme a směs přeložíme na pergamenový papír, zabalíme do tvaru knedlíku, konce prohneme a dáme do ledničky, aby směs ztuhla.