Bylinkové máslo s pepřem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Estragon |
10 g |
Kopr čerstvý |
10 g |
Máslo jihočeské |
250 g |
Máta |
10 g |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Česnek oloupeme, nakrájíme, dáme do mixéru, přidáme na kostky nakrájené máslo, estragon, nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, mátu, nakrájenou pažitku, vymačkanou šťávu z 1 ks citrónu a vše důkladně rozmixujeme. Ochutnáme a podle vlastní chuti osolíme, opepříme, rozmícháme a směs přeložíme na pergamenový papír, zabalíme do tvaru knedlíku, konce prohneme a dáme do ledničky, aby směs ztuhla.