Thajská rajčatová salsa
Ingredience
Cibulka jarní |
3 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Ocet rýžový |
2 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
1 kávová lžička |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
6 ks |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cherry rajčátka omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
- V misce smícháme cherry rajčátka, jarní cibulku, rýžový ocet, najemno nasekanou pažitku, nastrouhaný zázvor, cukr, rybí omáčku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme.
- Uložíme na 60 minut do chladničky, aby se přísady propojily a poté ihned podáváme.