Arašídová ostrá omáčka
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička zelená |
2 ks |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Kokos čerstvý |
100 g |
Máslo arašídové |
50 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
1 dl |
Olej arašídový (podzemnicový) |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Pomeranče |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kokos otevřeme, dužinu nakrájíme na malé kostky, dáme na pánev, přilijeme mléko, přivedeme k varu a povaříme tak dlouho, dokud nevznikne kaše. Kokosovou kaši přeložíme do mixéru, přidáme oloupaný česnek, máslo, nakrájené chilli papričky, med, kmín, olej, šťávu z 1 ks pomeranče, všechny suroviny dobře rozmixujeme, podle chutě dochutíme solí, pepřem, přeložíme do misky, přiklopíme a necháme odležet. Nejlépe je připravit omáčku den předem před použitím, aby se spojily chutě.