Arašídová ostrá omáčka

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička zelená 2 ks
Kmín mletý 1 kávová lžička
Kokos čerstvý 100 g
Máslo arašídové 50 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Mléko plnotučné 1 dl
Olej arašídový (podzemnicový) 50 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Pomeranče 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kokos otevřeme, dužinu nakrájíme na malé kostky, dáme na pánev, přilijeme mléko, přivedeme k varu a povaříme tak dlouho, dokud nevznikne kaše. Kokosovou kaši přeložíme do mixéru, přidáme oloupaný česnek, máslo, nakrájené chilli papričky, med, kmín, olej, šťávu z 1 ks pomeranče, všechny suroviny dobře rozmixujeme, podle chutě dochutíme solí, pepřem, přeložíme do misky, přiklopíme a necháme odležet. Nejlépe je připravit omáčku den předem před použitím, aby se spojily chutě.