Brusinková salsa

Ingredience


Brusinky 300 g
Cukr krupice 4 polévková lžíce
Hrušky 1 ks
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Pomerančová kůra 1 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 4 polévková lžíce
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brusinky propereme pod studenou vodou a necháme okapat. Hrušku omyjeme, slupku oloupeme, zbavíme jádřince a najemno nastrouháme. Zázvor očistíme a nastrouháme.
  2. V misce smícháme brusinky, nastrouhanou hrušku se zázvorem, cukr, vinný ocet, pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu. Vše důkladně promícháme a odložíme na 60 minut do chladničky. Poté ihned podáváme jako přílohu k masu.