Brusinková salsa
Ingredience
Brusinky |
300 g |
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Hrušky |
1 ks |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
4 polévková lžíce |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brusinky propereme pod studenou vodou a necháme okapat. Hrušku omyjeme, slupku oloupeme, zbavíme jádřince a najemno nastrouháme. Zázvor očistíme a nastrouháme.
- V misce smícháme brusinky, nastrouhanou hrušku se zázvorem, cukr, vinný ocet, pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu. Vše důkladně promícháme a odložíme na 60 minut do chladničky. Poté ihned podáváme jako přílohu k masu.