Grilované čevapčiči
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Lupínky kukuřičné |
60 g |
Majoránka |
10 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Oregano sušené |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pórek |
200 g |
Rajčata |
1 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
500 g |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do hrnce nalijeme vodu, dáme do ní sušené švestky a necháme projít varem, pórek nakrájíme na tenké kolečka a vložíme do vřící vody ke švestkám, aby pórek změkl, scedíme, necháme vychladnout, švestky vypeckujeme, nakrájíme na kostky a dáme spolu s pórkem do mísy, kam přidáme mleté maso, oloupaný a na kolečka nakrájený česnek, jáhlové lupínky, rozklepneme 1 celé vejce, posypeme majoránkou, podle chuti osolíme, opepříme, dobře rukou promícháme a z těsta tvarujeme šišky, silné 4 cm a dlouhé 10 cm.
- Na olejem potřený a středně rozehřátý gril, do středu na mřížku, naskládáme připravené čevapčiči a okolo obložíme půlkami rajčat, které posypeme oreganem. Maso obracíme na každou stranu a pečeme nejdéle 15 minut, rajčata 10 minut.
- Upečené čevapčiči přímo z grilu spolu s rajčaty porcujeme na talíře.