Grilované čevapčiči

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Lupínky kukuřičné 60 g
Majoránka 10 g
Olej slunečnicový 1 dl
Oregano sušené 10 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pórek 200 g
Rajčata 1 kg
Sůl 1 kávová lžička
Švestky 150 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 500 g
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme vodu, dáme do ní sušené švestky a necháme projít varem, pórek nakrájíme na tenké kolečka a vložíme do vřící vody ke švestkám, aby pórek změkl, scedíme, necháme vychladnout, švestky vypeckujeme, nakrájíme na kostky a dáme spolu s pórkem do mísy, kam přidáme mleté maso, oloupaný a na kolečka nakrájený česnek, jáhlové lupínky, rozklepneme 1 celé vejce, posypeme majoránkou, podle chuti osolíme, opepříme, dobře rukou promícháme a z těsta tvarujeme šišky, silné 4 cm a dlouhé 10 cm.
  2. Na olejem potřený a středně rozehřátý gril, do středu na mřížku, naskládáme připravené čevapčiči a okolo obložíme půlkami rajčat, které posypeme oreganem. Maso obracíme na každou stranu a pečeme nejdéle 15 minut, rajčata 10 minut.
  3. Upečené čevapčiči přímo z grilu spolu s rajčaty porcujeme na talíře.