Bramborovo-rýžové smažené krokety
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule červená |
2 ks |
Olej slunečnicový |
2 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Rýže dlouhozrnná |
85 g |
Sezam - semena |
6 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvaříme rýži, scedíme jí a rozprostřeme na mělký talíř, aby vychladla. Čas od času ji promícháme vidličkou. Tím zabráníme vytvoření hrudek.
- Dvě velké brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Na malé kousky nakrájíme oloupanou červenou cibuli, česnek utřeme se solí a nasekáme petrželku. Brambory vložíme do osolené vroucí vody, na mírném ohni vaříme 10-15 minut. Když změknou, vodu slijeme a brambory rozmačkáme na kaši.
- Tu smícháme s vychladlou rýží, přidáme připravenou cibuli, česnek a petrželku, osolíme, opepříme a důkladně prohněteme.
- Ze směsi vytvoříme válečky, které obalíme v sezamových semínkách.
- Do větší pánve se silnějším dnem nalijeme asi 1 cm oleje. Krokety vložíme do rozpáleného oleje a za občasného zamíchání smažíme 2-3 minuty dozlatova.