Pudinkový dezert s pomerančem
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Káva mletá |
4 kávová lžička |
Mléko polotučné |
1 l |
Piškoty dětské |
120 g |
Pomeranče |
1 ks |
Pudinkový prášek - vanilkový |
2 ks |
Rum |
3 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Voda pitná |
250 ml |
Ztužovač šlehačky |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vroucí vody vsypeme kávu a chvilku povaříme. Poté necháme kávu vychladnout, scedíme ji a přilijeme rum.
- Do vroucího mléka zavaříme pudink, který jsme rozšlehali v hrnku mléka s cukrem a vanilkovým cukrem, které jsme z dávky odlili. Za stálého míchání vaříme pudink do zhoustnutí.
- Do mísy, kterou jsme vypláchli vodou, naskládáme část piškotů, zakapeme je kávou, přelijeme částí pudinku. Toto vrstvení opakujeme až do vyčerpání surovin. Dbáme, aby poslední vrstvou byly piškoty zakapané kávou. Mísu pod fólií necháme do druhého dne v chladničce.
- Dezert vyklopíme na servírovací talíř, šlehačku ušlehanou se ztužovačem navršíme na vršek dezertu a kolem základny.
- Pomeranč oloupeme, nakrájíme na plátky a ozdobíme jimi dezert.