Pudinkový dezert s pomerančem

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Cukr vanilka 1 ks
Káva mletá 4 kávová lžička
Mléko polotučné 1 l
Piškoty dětské 120 g
Pomeranče 1 ks
Pudinkový prášek - vanilkový 2 ks
Rum 3 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Voda pitná 250 ml
Ztužovač šlehačky 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vroucí vody vsypeme kávu a chvilku povaříme. Poté necháme kávu vychladnout, scedíme ji a přilijeme rum.
  2. Do vroucího mléka zavaříme pudink, který jsme rozšlehali v hrnku mléka s cukrem a vanilkovým cukrem, které jsme z dávky odlili. Za stálého míchání vaříme pudink do zhoustnutí.
  3. Do mísy, kterou jsme vypláchli vodou, naskládáme část piškotů, zakapeme je kávou, přelijeme částí pudinku. Toto vrstvení opakujeme až do vyčerpání surovin. Dbáme, aby poslední vrstvou byly piškoty zakapané kávou. Mísu pod fólií necháme do druhého dne v chladničce.
  4. Dezert vyklopíme na servírovací talíř, šlehačku ušlehanou se ztužovačem navršíme na vršek dezertu a kolem základny.
  5. Pomeranč oloupeme, nakrájíme na plátky a ozdobíme jimi dezert.