Kraslice z piškotového těsta

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Kakao 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 120 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Čokoláda na vaření 80 g
Tuk ztužený 40 g
Cukr moučkový 100 g
Mléko polotučné 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse utřeme žloutky s cukrem a horkou vodou. Do vzniklé pěny postupně vmícháme prosátou mouku s kakaem a na závěr pevný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 8 minut.
  2. Z vychladlého těsta vykrajujeme tvary vajíček, která polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
  3. Podle fantazie čokoládová vejce zdobíme bílou polevou.
  4. Čokoládovou polevu připravíme ve vodní lázni rozpuštěním čokolády na vaření s tukem.
  5. Bílou polevu připravíme utřením prosátého cukru s horkým mlékem.