Nakládaný hermelín
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Chilli paprička zelená |
8 ks |
Cibule |
3 ks |
Koření mexické |
20 g |
Olej olivový |
1 l |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Paprika červená |
3 ks |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
720 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Papriky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, česnek oloupeme a prolisujeme do misky, kam přidáme olej, sůl, pepř a vše promícháme. Hermelíny rozřízneme na 2 kolečka a potřeme každé kolečko česnekovou směsi. Na jednu půlku sýra položíme kolečko cibule, plátek papriky, posypeme kořením, přikryjeme druhou půlkou.
- Naplněné hermelíny naskládáme do uzavírací nádoby, kolík máme hermelínu, takový počet dáme do nádoby kulatých feferonek. Celé je zalijeme olejem, nádobu uzavřeme a necháme odležet, aby hermelíny změkly.