Nakládaný hermelín

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Chilli paprička zelená 8 ks
Cibule 3 ks
Koření mexické 20 g
Olej olivový 1 l
Olej olivový extra panenský 1 dl
Paprika červená 3 ks
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 720 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, česnek oloupeme a prolisujeme do misky, kam přidáme olej, sůl, pepř a vše promícháme. Hermelíny rozřízneme na 2 kolečka a potřeme každé kolečko česnekovou směsi. Na jednu půlku sýra položíme kolečko cibule, plátek papriky, posypeme kořením, přikryjeme druhou půlkou.
  2. Naplněné hermelíny naskládáme do uzavírací nádoby, kolík máme hermelínu, takový počet dáme do nádoby kulatých feferonek. Celé je zalijeme olejem, nádobu uzavřeme a necháme odležet, aby hermelíny změkly.