Kuřecí špejle s opečeným chlebem

Ingredience


Kuřecí prsa 1 kg
Česnek 3 stroužek
Chilli paprička zelená 3 ks
Jogurt bílý 300 g
Kmín drcený 10 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 1 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Zázvor mletý 20 g
Chléb konzumní 6 krajíc
Cibule 1 ks
Oregano sušené 10 g
Pepř černý mletý 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso omyjeme, zbavíme kůže, nakrájíme na kostky, které vložíme do marinády a necháme nejméně 5 hodin marinovat.
  2. Marináda: zázvor nastrouháme, přidáme česnek, nakrájenou cibuli, jogurt, papričky, kmín, sůl, pepř, med, vymačkáme šťávu z 1 pomeranče a mixérem rozmixujeme.
  3. Maso vyndáme z marinády, špejle opláchneme ve studené vodě a napichujeme kousky masa.
  4. Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, mřížku dáme na střed ohně, naskládáme špejle s masem, které po dobu pečení otáčíme a pečeme z každé strany 15 minut.
  5. Krajíce chleba zabalíme do alobalu, poklademe je na okraj mříže na grilu a opečeme asi 5 minut. Po upečení posypeme oreganem.