Kuřecí špejle s opečeným chlebem
Ingredience
Kuřecí prsa |
1 kg |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička zelená |
3 ks |
Jogurt bílý |
300 g |
Kmín drcený |
10 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Zázvor mletý |
20 g |
Chléb konzumní |
6 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Oregano sušené |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuřecí maso omyjeme, zbavíme kůže, nakrájíme na kostky, které vložíme do marinády a necháme nejméně 5 hodin marinovat.
- Marináda: zázvor nastrouháme, přidáme česnek, nakrájenou cibuli, jogurt, papričky, kmín, sůl, pepř, med, vymačkáme šťávu z 1 pomeranče a mixérem rozmixujeme.
- Maso vyndáme z marinády, špejle opláchneme ve studené vodě a napichujeme kousky masa.
- Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, mřížku dáme na střed ohně, naskládáme špejle s masem, které po dobu pečení otáčíme a pečeme z každé strany 15 minut.
- Krajíce chleba zabalíme do alobalu, poklademe je na okraj mříže na grilu a opečeme asi 5 minut. Po upečení posypeme oreganem.