Kari voňavé

Kari voňavé - obrázek

Ingredience


Brambory 1 ks
Česnek 1 stroužek
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Chilli paprička 2 ks
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cizrna konzervovaná 400 g
Kmín mletý 1 kávová lžička
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Olej rostlinný 6 polévková lžíce
Voda pitná 1.5 dl
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme olej ve woku, přidáme pokrájenou cibuli na plátky a smažíme cca 8 minut. Přidáme mletý zázvor, kmín, koriandr, rozetřený česnek, mleté chilli, pokrájené chilli papričky a smažíme 2 minuty. Přilijeme do pánve vodu a promícháme.
  2. Brambory nakrájíme na plátky, přidáme je do pánve s cizrnou, a pod pokličkou dusíme 7 minut. Přilijeme do omáčky citronovou šťávu a zamícháme.
  3. Cizrnové kari přendáme na talíře a okamžitě podáváme.