Kari voňavé
Ingredience
Brambory |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cizrna konzervovaná |
400 g |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Voda pitná |
1.5 dl |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme olej ve woku, přidáme pokrájenou cibuli na plátky a smažíme cca 8 minut. Přidáme mletý zázvor, kmín, koriandr, rozetřený česnek, mleté chilli, pokrájené chilli papričky a smažíme 2 minuty. Přilijeme do pánve vodu a promícháme.
- Brambory nakrájíme na plátky, přidáme je do pánve s cizrnou, a pod pokličkou dusíme 7 minut. Přilijeme do omáčky citronovou šťávu a zamícháme.
- Cizrnové kari přendáme na talíře a okamžitě podáváme.