Severské vaječné kari
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
150 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
5 ks |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
Chilli koření mleté |
2 kávová lžička |
Hřebíček |
1 kávová lžička |
Kardamom |
2 kávová lžička |
Kmín celý |
2 kávová lžička |
Koriandr celý |
4 kávová lžička |
Muškátový oříšek |
0.5 kávová lžička |
Skořice celá |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli nasekáme, česnek utřeme se solí a společně osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme všechno koření a ještě krátce orestujeme.
- Poté vložíme oloupaná nakrájená rajčata, nadrobno posekanou petrželku a dusíme do zhoustnutí šťávy. Uvařená vejce oloupeme, polélně rozpůlíme, vložíme do šťávy a prohříváme cca 3 - 4 minuty.
- Horké koření [39441]:
- koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.