Severské vaječné kari

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 2 ks
Garam masala 1 kávová lžička
Kmín drcený 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 150 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Rajčata 250 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 5 ks
Zázvor mletý 1 kávová lžička
Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Hřebíček 1 kávová lžička
Kardamom 2 kávová lžička
Kmín celý 2 kávová lžička
Koriandr celý 4 kávová lžička
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Skořice celá 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli nasekáme, česnek utřeme se solí a společně osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme všechno koření a ještě krátce orestujeme.
  2. Poté vložíme oloupaná nakrájená rajčata, nadrobno posekanou petrželku a dusíme do zhoustnutí šťávy. Uvařená vejce oloupeme, polélně rozpůlíme, vložíme do šťávy a prohříváme cca 3 - 4 minuty.
  3. Horké koření [39441]:
  4. koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.