Grilované španělské ptáčky
Ingredience
Anglická slanina |
300 g |
Fíky sušené |
400 g |
Hovězí maso přední |
600 g |
Koření grilovací |
20 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Švestky |
400 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
300 g |
Voda pitná |
0.5 l |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Sušené švestky namočíme do vody na 30 minut, scedíme, vypeckujeme a překrojíme na půlky. Fíky nakrájíme na tenké proužky.
- Maso nakrájíme na řízky, potřeme máslem, osolíme, opepříme, přes fólii naklepeme na tenké plátky. Na každý plátek masa položíme plátek anglické slaniny, plátek sýra, posypeme švestkami a fíky, zavineme, dobře spojíme ve studené vodě namočenými párátky, celého ptáčka ještě potřeme máslem a obalíme v koření.
- Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, na rošt naskládáme připravené ptáčky a z každé strany opékáme přibližně 15 minut.