Jižní vaječné kari

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Citrony 2 ks
Feferony 4 ks
Kari koření 1 kávová lžička
Kokos - mletý (Kopra) 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 6 polévková lžíce
Mléko plnotučné 0.25 l
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Nové koření mleté 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 6 ks
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli nakrájíme a společně s utřeným česnekem krátce osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme zázvor a nasekané feferony, přisypeme mouku, koření a osolíme.
  2. Poté vlijeme mléko a rozvařený kokos a na mírném ohni dusíme cca 15 minut. Nakonec vložíme oloupaná a rozpůlená vejce, dochutíme šťávou vymačknanou z citronů a krátce dodusíme.