Jižní vaječné kari
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citrony |
2 ks |
Feferony |
4 ks |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kokos - mletý (Kopra) |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
0.25 l |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Nové koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
6 ks |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli nakrájíme a společně s utřeným česnekem krátce osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme zázvor a nasekané feferony, přisypeme mouku, koření a osolíme.
- Poté vlijeme mléko a rozvařený kokos a na mírném ohni dusíme cca 15 minut. Nakonec vložíme oloupaná a rozpůlená vejce, dochutíme šťávou vymačknanou z citronů a krátce dodusíme.