Omáčka z Lyonu
Ingredience
Cibule červená |
2 ks |
Estragon |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
25 g |
Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno portské |
150 ml |
Vývar zeleninový |
300 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
- V kastrůlku rozpustíme 10 g másla a plátky cibule na něm osmahneme. Potom přilijeme portské víno, ocet a tekutinu svaříme na polovinu. Přimícháme zahuštěný zeleninový vývar a na mírném ohni 15 minut vaříme. Nakonec osolíme, opepříme, přimícháme zbytek másla a najemno nasekaný estragon. Ihned podáváme.