Omáčka z Lyonu

Ingredience


Cibule červená 2 ks
Estragon 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 25 g
Ocet vinný červený 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno portské 150 ml
Vývar zeleninový 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. V kastrůlku rozpustíme 10 g másla a plátky cibule na něm osmahneme. Potom přilijeme portské víno, ocet a tekutinu svaříme na polovinu. Přimícháme zahuštěný zeleninový vývar a na mírném ohni 15 minut vaříme. Nakonec osolíme, opepříme, přimícháme zbytek másla a najemno nasekaný estragon. Ihned podáváme.