Vařená vejce na rajčatech
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Feferony |
3 ks |
Kmín drcený |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
8 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s jemně nasekanými feferonkami osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, ochutíme solí, kmínem a krátce povaříme.
- Vejce oloupeme, vyjmeme žloutky, bílky nakrájíme na nudličky. Jakmile začne rajčatová směs houstnout, vmícháme bílky a opatrně vložíme žloutky. Dozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou a podáváme.