Vařená vejce na rajčatech

Vařená vejce na rajčatech - obrázek

Ingredience


Cibule 2 ks
Feferony 3 ks
Kmín drcený 1 špetka
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 8 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s jemně nasekanými feferonkami osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, ochutíme solí, kmínem a krátce povaříme.
  2. Vejce oloupeme, vyjmeme žloutky, bílky nakrájíme na nudličky. Jakmile začne rajčatová směs houstnout, vmícháme bílky a opatrně vložíme žloutky. Dozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou a podáváme.