Kořeněná plněná vejce

Ingredience


Cibule 1 ks
Garam masala 0.5 kávová lžička
Kari koření 1 kávová lžička
Kokos - mletý (Kopra) 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Vejce slepičí 6 ks
Chilli koření mleté 3 kávová lžička
Hřebíček 1.5 kávová lžička
Kardamom 3 kávová lžička
Kmín celý 3 kávová lžička
Koriandr celý 6 kávová lžička
Muškátový oříšek 0.75 kávová lžička
Skořice celá 1.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, podélně rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Přidáme k nim kari koření, horké koření, kokos a polovinu másla. Důkladně promícháme, směsí naplníme bílky.
  2. Cibuli nasekáme, na zbytku másla ji osmahneme do zlatova. Mírně podlijeme horkou vodou, vložíme vejce a vaříme do zhoustnutí šťávy.
  3. Horké koření [39441]:
  4. koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.