Kořeněná plněná vejce
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Garam masala |
0.5 kávová lžička |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kokos - mletý (Kopra) |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
6 ks |
Chilli koření mleté |
3 kávová lžička |
Hřebíček |
1.5 kávová lžička |
Kardamom |
3 kávová lžička |
Kmín celý |
3 kávová lžička |
Koriandr celý |
6 kávová lžička |
Muškátový oříšek |
0.75 kávová lžička |
Skořice celá |
1.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, podélně rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Přidáme k nim kari koření, horké koření, kokos a polovinu másla. Důkladně promícháme, směsí naplníme bílky.
- Cibuli nasekáme, na zbytku másla ji osmahneme do zlatova. Mírně podlijeme horkou vodou, vložíme vejce a vaříme do zhoustnutí šťávy.
- Horké koření [39441]:
- koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.