Pikantní francouzská omáčka Dijon
Ingredience
Cibulka jarní |
4 ks |
Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
15 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
Víno portské |
4 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
- V kastrůlku smícháme bílé víno s portským vínem, přidáme jarní cibulku a přivedeme k varu. Přilijeme zahuštěný zeleninový vývar a 10 minut povaříme.
- Nakonec přimícháme smetanu a ještě 5 minut povaříme. Osolíme, opepříme, přimícháme hořčici, máslo a najemno nasekanou pažitku. Ihned servírujeme.