Pikantní francouzská omáčka Dijon

Ingredience


Cibulka jarní 4 ks
Hořčice Dijonská 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 15 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 1 špetka
Víno bílé 4 polévková lžíce
Víno portské 4 polévková lžíce
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
  2. V kastrůlku smícháme bílé víno s portským vínem, přidáme jarní cibulku a přivedeme k varu. Přilijeme zahuštěný zeleninový vývar a 10 minut povaříme.
  3. Nakonec přimícháme smetanu a ještě 5 minut povaříme. Osolíme, opepříme, přimícháme hořčici, máslo a najemno nasekanou pažitku. Ihned servírujeme.