Pikantní čertovská omáčka
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Máslo čerstvé |
25 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
10 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Víno bílé |
150 ml |
Vývar zeleninový |
300 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
0.5 kávová lžička |
Estragon |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
- V kastrůlku rozpustíme 10 g másla, přidáme cibulku a orestujeme ji. Potom přidáme celý pepř, tymián, bobkový list, bílé víno, ocet a necháme tekutinu svařit na polovinu.
- Poté přilijeme zahuštěný zeleninový vývar, worcester, přidáme celý pepř a vaříme dalších 10 minut. Nakonec omáčku přecedíme, osolíme, opepříme a přimícháme najemno nasekaný estragon a zbytek másla. Ihned servírujeme.