Pikantní čertovská omáčka

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibulka jarní 4 ks
Máslo čerstvé 25 g
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 10 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 ks
Víno bílé 150 ml
Vývar zeleninový 300 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 0.5 kávová lžička
Estragon 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
  2. V kastrůlku rozpustíme 10 g másla, přidáme cibulku a orestujeme ji. Potom přidáme celý pepř, tymián, bobkový list, bílé víno, ocet a necháme tekutinu svařit na polovinu.
  3. Poté přilijeme zahuštěný zeleninový vývar, worcester, přidáme celý pepř a vaříme dalších 10 minut. Nakonec omáčku přecedíme, osolíme, opepříme a přimícháme najemno nasekaný estragon a zbytek másla. Ihned servírujeme.