Omáčka ke grilovanému masu

Ingredience


Arašídy 50 g
Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Cukr třtinový 30 g
Japonská sójová omáčka 1 polévková lžíce
Kokosové mléko 250 g
Koření grilovací 10 g
Máslo arašídové 50 g
Meduňka 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pomerančová šťáva 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor mletý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Arašídy pomeleme na strojku na maso. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, oloupaný a na tenká kolečka nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor, cukr, pomleté arašídy a na slabém plamínku restujeme 10 minut.
  2. Chilli papričku drobně nasekáme, přimícháme k ostatním surovinám, nalijeme sójovou omáčku, vmícháme máslo, med, kokosový krém, vymačkáme šťávu z 1 ks pomeranče, zamícháme, ochutnáme a podle vlastní chuti přidáme grilovací koření, sůl, pepř. Dále pokračujeme ve vaření na slabém ohni ještě 15 minut.