Omáčka ke grilovanému masu
Ingredience
Arašídy |
50 g |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr třtinový |
30 g |
Japonská sójová omáčka |
1 polévková lžíce |
Kokosové mléko |
250 g |
Koření grilovací |
10 g |
Máslo arašídové |
50 g |
Meduňka |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Arašídy pomeleme na strojku na maso. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, oloupaný a na tenká kolečka nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor, cukr, pomleté arašídy a na slabém plamínku restujeme 10 minut.
- Chilli papričku drobně nasekáme, přimícháme k ostatním surovinám, nalijeme sójovou omáčku, vmícháme máslo, med, kokosový krém, vymačkáme šťávu z 1 ks pomeranče, zamícháme, ochutnáme a podle vlastní chuti přidáme grilovací koření, sůl, pepř. Dále pokračujeme ve vaření na slabém ohni ještě 15 minut.