Štika se zakysanou smetanou
Ingredience
Cibule |
60 g |
Jíška hotová světlá |
20 g |
Kopr čerstvý |
20 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Smetana zakysaná 14% |
250 ml |
Štika obecná |
1000 g |
Sůl |
10 g |
Vývar rybí |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Štiku omyjeme, očistíme a naporcujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, kopr posekáme najemno.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibulku, necháme zesklovatět, přiložíme štičí maso, osolíme a z obou stran zvolna osmažíme. Podlijeme trochou vývaru, podusíme a přilijeme zakysanou smetanu. Na mírném ohni podusíme asi 10 minut. Rybu vyjmeme, omáčku zahustíme světlou jíškou, provaříme, dochutíme solí, pepřem, přidáme posekaný kopr a odstavíme.
- Porce štiky upravíme na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou.