Štika se zakysanou smetanou

Ingredience


Cibule 60 g
Jíška hotová světlá 20 g
Kopr čerstvý 20 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 3 g
Smetana zakysaná 14% 250 ml
Štika obecná 1000 g
Sůl 10 g
Vývar rybí 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Štiku omyjeme, očistíme a naporcujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, kopr posekáme najemno.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibulku, necháme zesklovatět, přiložíme štičí maso, osolíme a z obou stran zvolna osmažíme. Podlijeme trochou vývaru, podusíme a přilijeme zakysanou smetanu. Na mírném ohni podusíme asi 10 minut. Rybu vyjmeme, omáčku zahustíme světlou jíškou, provaříme, dochutíme solí, pepřem, přidáme posekaný kopr a odstavíme.
  3. Porce štiky upravíme na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou.