Hovězí marinované špízy
Ingredience
Hovězí maso zadní |
600 g |
Chilli paprička zelená |
2 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Kokosové mléko |
150 g |
Omáčka pikantní worcesterová |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 dl |
Oregano sušené |
10 g |
Pomerančová šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso omyjeme, nakrájíme na kostky, namočíme do marinády a odložíme do ledničky nejméně na 5 hodin marinovat.
- Marináda: Sójovou omáčku vylijeme do misky, přidáme drobně nasekané chilli papričky, kokosové mléko, nastrouhanou kůru z 1 citronu, worcester, vymačkáme šťávu z 1 pomeranče, všechny suroviny dobře rozšleháme.
- Marinované maso vyndáváme z marinády a napichujeme na předem ve studené vodě namočené dřevěné špejle.
- Rošt potřeme olejem, gril zahřejeme na vysokou teplotu a připravené špízy skládáme na rošt, kde je pečeme asi 30 minut. Špízy po dobu pečení otáčíme, natíráme zbylou marinádou a pečeme je z každé strany.
- Upečené špízy dáváme na talíře a posypeme oreganem.