Hovězí marinované špízy

Ingredience


Hovězí maso zadní 600 g
Chilli paprička zelená 2 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Kokosové mléko 150 g
Omáčka pikantní worcesterová 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 dl
Oregano sušené 10 g
Pomerančová šťáva 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, nakrájíme na kostky, namočíme do marinády a odložíme do ledničky nejméně na 5 hodin marinovat.
  2. Marináda: Sójovou omáčku vylijeme do misky, přidáme drobně nasekané chilli papričky, kokosové mléko, nastrouhanou kůru z 1 citronu, worcester, vymačkáme šťávu z 1 pomeranče, všechny suroviny dobře rozšleháme.
  3. Marinované maso vyndáváme z marinády a napichujeme na předem ve studené vodě namočené dřevěné špejle.
  4. Rošt potřeme olejem, gril zahřejeme na vysokou teplotu a připravené špízy skládáme na rošt, kde je pečeme asi 30 minut. Špízy po dobu pečení otáčíme, natíráme zbylou marinádou a pečeme je z každé strany.
  5. Upečené špízy dáváme na talíře a posypeme oreganem.