Štika smažená
Ingredience
Bramborová kaše |
400 g |
Koření grilovací |
5 g |
Olej olivový extra panenský |
40 ml |
Pepř černý mletý |
2 g |
Štika obecná |
1500 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vybereme větší štiku, budeme z ní potřebovat pouze filety.
- Štiku vykucháme, omyjeme, odřízneme hlavu, ploutve, opatrně vyndáme páteř a maso zbavíme kůže. Maso nařežeme na filety, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením nebo kořením na steak.
- V pánvi rozpálíme kvalitní olej a filety na něm zvolna osmažíme z obou stran.
- Štičí smažené filety výborně chutnají s bramborovou kaší.