Štika s vinnou omáčkou

Ingredience


Cibule 80 g
Citronová šťáva 20 ml
Jíška hotová světlá 20 g
Máslo čerstvé 80 g
Sardelová pasta 20 g
Slanina vepřová 50 g
Štika obecná 1500 g
Sůl 5 g
Víno bílé 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Štiku vykucháme, stáhneme z kůže, pomažeme sardelovou pastou, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky. Do břicha štiky vložíme slaninu, v pekáči rozehřejeme máslo, zpěníme na něm cibuli, přiložíme štiku, krátce osmahneme z obou stran, podlijeme vínem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 20 minut. Štiku vyjmeme a naporcujeme. Do omáčky přilijeme citronovou šťávu, zahustíme jíškou, podle chuti dosolíme, ještě krátce povaříme a odstavíme.
  2. Porce ryby upravíme na talíře a přelijeme vinnou omáčkou.