Štika s vinnou omáčkou
Ingredience
Cibule |
80 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Jíška hotová světlá |
20 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Sardelová pasta |
20 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Štika obecná |
1500 g |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
400 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Štiku vykucháme, stáhneme z kůže, pomažeme sardelovou pastou, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky. Do břicha štiky vložíme slaninu, v pekáči rozehřejeme máslo, zpěníme na něm cibuli, přiložíme štiku, krátce osmahneme z obou stran, podlijeme vínem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 20 minut. Štiku vyjmeme a naporcujeme. Do omáčky přilijeme citronovou šťávu, zahustíme jíškou, podle chuti dosolíme, ještě krátce povaříme a odstavíme.
- Porce ryby upravíme na talíře a přelijeme vinnou omáčkou.