Máslo Montpellier
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Kerblík |
20 g |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
150 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
15 g |
Sůl |
1 špetka |
Okurky nakládané |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrůlku přivedeme k varu vodu a špenát s kerblíkem v něm 2 minuty blanšírujeme. Poté scedíme, necháme okapat a najemno nasekáme.
- Do misky vložíme měkké máslo, přidáme nasekaný špenát s kerblíkem, najemno nakrájené nakládané okurky, očištěný a nasekaný česnek, kapary, limetkovou šťávu a hořčici. Vše rozmixujeme tak, aby vznikla hladká hmota. Nakonec přimícháme olivový olej a špetku soli.
- Z másla vytvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 24 hodin do chladničky.