Máslo Montpellier

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Kapary 1 polévková lžíce
Kerblík 20 g
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 150 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 15 g
Sůl 1 špetka
Okurky nakládané 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrůlku přivedeme k varu vodu a špenát s kerblíkem v něm 2 minuty blanšírujeme. Poté scedíme, necháme okapat a najemno nasekáme.
  2. Do misky vložíme měkké máslo, přidáme nasekaný špenát s kerblíkem, najemno nakrájené nakládané okurky, očištěný a nasekaný česnek, kapary, limetkovou šťávu a hořčici. Vše rozmixujeme tak, aby vznikla hladká hmota. Nakonec přimícháme olivový olej a špetku soli.
  3. Z másla vytvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 24 hodin do chladničky.