Máslo s brusinkami
Ingredience
Balsamico ocet |
1 kávová lžička |
Cibulka jarní |
2 ks |
Džem brusinkový |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
150 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Víno portské |
150 ml |
Vývar zeleninový |
50 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do kastrůlku nalijeme portské víno, zeleninový vývar, balsamico, najemno nasekanou jarní cibulku, tymián a vše vaříme, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Potom scedíme a přimícháme brusinkový džem.
- Vychladlou směs promícháme s měkkým máslem, osolíme, opepříme a přidáme olivový olej. Z máslové hmoty vytvoříme váleček a zabalíme ho do potravinové fólie. Uložíme na 24 hodin odpočinout do chladničky.