Máslo s brusinkami

Ingredience


Balsamico ocet 1 kávová lžička
Cibulka jarní 2 ks
Džem brusinkový 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 150 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 ks
Víno portské 150 ml
Vývar zeleninový 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrůlku nalijeme portské víno, zeleninový vývar, balsamico, najemno nasekanou jarní cibulku, tymián a vše vaříme, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Potom scedíme a přimícháme brusinkový džem.
  2. Vychladlou směs promícháme s měkkým máslem, osolíme, opepříme a přidáme olivový olej. Z máslové hmoty vytvoříme váleček a zabalíme ho do potravinové fólie. Uložíme na 24 hodin odpočinout do chladničky.