Candát grilovaný
Ingredience
Candát obecný |
1500 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Omáčka cikánská |
50 g |
Sůl |
15 g |
Veka |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu vykucháme, oškrábeme, důkladně prosolíme i zevnitř, pokapeme citronovou šťávou, lehce obalíme v mouce, pokapeme rozpuštěným máslem a zvolna grilujeme v troubě nebo v létě na zahradním grilu. Nezapomeneme rybu obracet. Při obracení vždy rybu znova potřeme máslem.
- Grilovanou rybu podáváme vcelku na oválném talíři s pikantní omáčkou. Jako příloha jsou vhodné plátky bílé veky.