Czákiho roštěná
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
500 g |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sádlo škvařené |
40 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
8 g |
Víno bílé |
1 dl |
Voda pitná |
1 l |
Olej rostlinný |
30 ml |
Paprika zelená |
150 g |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
6 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kousky pokrájenou papriku a rajčata, podusíme na leču, osolíme, zahustíme vejcem.
- Okraje plátků roštěnky nakrojíme, aby se nekroutily, plátky naklepeme, nasolíme, opepříme a naplníme lečem. Svineme, spíchneme jehlou, párátky nebo omotáme nití. Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, posypeme pepřem, paprikou a necháme zpěnit, aby se koření rozvinulo. Podlijeme trochou vody, vložíme závitky. Zakryté pozvolna dusíme, podle potřeby podléváme vodou. Když je maso měkké, zalijeme vínem, krátce povaříme, roštěnky ve šťávě několikrát otočíme. Nakonec přidáme smetanu s moukou, povaříme do zhoustnutí a můžeme podávat.