Balzamiková omáčka

Ingredience


Balsamico ocet 50 ml
Cibulka jarní 4 ks
Estragon 8 polévková lžíce
Kerblík 1 polévková lžíce
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 250 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 8 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrůlku nalijeme balsamico, přidáme najemno nasekaný estragon, na kostičky nakrájenou jarní cibulku, celý pepř a chvilku povaříme. Necháme vychladnout a přelijeme do žáruvzdorné misky.
  2. Přidáme žloutky a 30 ml studené vody, vše důkladně prošleháme ve vodní lázni. Šleháme tak dlouho, dokud směs nezíská světlou barvu.
  3. Potom do misky zašleháme máslo, limetkovou šťávu, nasekanou pažitku, kerblík, osolíme, opepříme a ihned servírujeme.