Balzamiková omáčka
Ingredience
Balsamico ocet |
50 ml |
Cibulka jarní |
4 ks |
Estragon |
8 polévková lžíce |
Kerblík |
1 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
250 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
8 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do kastrůlku nalijeme balsamico, přidáme najemno nasekaný estragon, na kostičky nakrájenou jarní cibulku, celý pepř a chvilku povaříme. Necháme vychladnout a přelijeme do žáruvzdorné misky.
- Přidáme žloutky a 30 ml studené vody, vše důkladně prošleháme ve vodní lázni. Šleháme tak dlouho, dokud směs nezíská světlou barvu.
- Potom do misky zašleháme máslo, limetkovou šťávu, nasekanou pažitku, kerblík, osolíme, opepříme a ihned servírujeme.